Børnepasning

Behovet for børnepasning kan variere meget afhængig af din situation. En række forskellige situationer kan være medvirkende til, at I har brug for hjælp til fx hentning i institution og pasning bagefter.

Hvornår har I brug for børnepasning?

Familier har forskellige vilkår at fungere på. Nogle har familiemedlemmer og venner i en lind strøm, som gerne træder til, når behovet for pasning opstår.

 

Andre forældre har ikke lige en en babysitter ved hånden af den ene eller anden grund. Enten har du ikke nogle i familien, som kan hjælpe, eller måske bor du for langt væk fra dine familiemedlemmer eller andre potentielle hjælpere.

 

De fleste forældre har oplevet, at det kan være svært at få enderne til at nå sammen i hverdagen. Det gør sig måske specielt gældende for småbørnsforældre, hvor børnene endnu ikke har nået en alder, hvor de fx enten kan være alene et kortere tidsrum eller fragte sig selv fra A til B. Forældre med større børn kan selvfølgelig også have behov for en børnepasning fra tid til anden.

 

Alene forældre eller folk med skiftende arbejdstider kan have endnu sværere ved at få enderne til at nå sammen – specielt hvis en del af arbejdstiden ligger uden for institutionernes åbningstider.

 

Balancen mellem arbejdsliv og fritid kan være svær altid at opnå til alles tilfredsstillelse. Som ansat vil man gerne gøre et godt stykke arbejde, og som forældre ser vi samtidigt frem til tid sammen med vores familie. Nogle arbejdsdage er længere end andre, og du skal nå at hente i institution inden lukketid. Nogle bruger også lang tid på at pendle, og de rammer der er for arbejdslivet passer ikke altid sammen med vuggestuens lukketider.

 

Nogle bruger også børnepasningen i forbindelse med mere festlige anledninger som invitationer til fester, hvor børn ikke skal med, eller hvis mor og far har brug en god middag og en tur i biografen.

 

Vil du gerne i gang med børnepasning, men mangler erfaring kan du starte med at tilbyde dig som hjælper, hvor en voksen eller en anden erfaren person er til stede.

Hvor ofte har I brug for børnepasning?

Børnepasningen kan aftales fra gang til gang. Børnepasning kan også være faste tidspunkter som bestemte tidsrum hver uge eller måned. Nogle har brug for nogle få timer en gang i mellem, mens andre er afhængige af andres hjælp meget oftere. Det kan også både være dag, aften, nat, weekend eller med overnatning, at børnepasningen foregår.

Hvad er vigtigt, når du tilbyder børnepasning?

Forældre, der har brug for børnepasning, er meget afhængige af, at hjælpen også er til stede. Med andre ord er det afgørende, at tilbyder du børnepasning, skal du dukke op til den aftalte tid. Bliver du syg eller på anden vis forhindret i at møde op, er det en rigtig god ide at give forældrene besked så hurtigt som overhovedet muligt. På den måde kan de muligvis nå at finde en afløser.

Børnepasning er ikke nødvendigvis kun sjov og hygge. Forældrene kan have bestemte krav eller opgaver, som skal løses i forbindelse med pasningen. Det kan være, at børnene ikke skal se TV efter et bestemt tidspunkt, øve sig i at holde bordskik eller skal lave lektier færdige. Her skal du kunne vise, at du er opgaven voksen, og at du kan klare den slags opgaver og vise autoritet på en god måde.